Wat is jouw stip op de horizon?

Je bent blij als de werkdag weer voorbij is en op vrijdag ga je opgelucht het weekend in. Alle ad hoc zaken die op je pad kwamen de afgelopen week zijn afgerond. Gelukkig! Bij jou verloopt alles helemaal prima en je hebt geen tijdnood. Toch?

Is dat wat je wilt? Je continu bezighouden met ad hoc zaken en over 1, 3 of 5 jaar nog steeds op dezelfde plek staan omdat vooruitkomen simpelweg niet lukt. Ja, alles wat jouw klanten je vragen heb je af. Maar er is geen tijd meer over om door te ontwikkelen als persoon, als bedrijf of om echt goed contact te leggen met je gezin.

Waar wil je over 5 jaar staan?

Voor velen een hele vervelende vraag. Want 5 jaar is nog zo ver weg. En er kan zoveel gebeuren in de tussentijd. Ik zou je nu ook niet kunnen zeggen waar ik over 5 jaar sta. Maar wat ik wel weet is dat ik een visie heb. Een stip op de horizon.

En daarmee bedoel ik niet alleen zakelijk. Ik heb doelen voor mijn bedrijf, doelen als individu en doelen rondom mijn gezin. En die gecombineerd vormen mijn stip op de horizon.

Die stip vormt de basis voor mijn persoonlijke prioriteitenkader. Ik zal daar zo nog wat meer over uitleggen.

Maar waarom is die stip op de horizon nou zo belangrijk?

Omdat je zonder die stip aan het dwalen bent. Je doet je ding en daar houdt het mee op. Het kan je hele leuke dingen opleveren natuurlijk als je op een bootje gaat zitten zonder een richting te bepalen. Maar de kans dat je ergens midden op zee eindigt en de weg niet meer weet is ook zeer groot, met alle gevolgen van dien.

Niet alleen voor groepen

Dat je als team hetzelfde doel moet hebben, dat is wel duidelijk. Op kantoren wordt de term stip op de horizon zo vaak gebruikt, dat Japke Bouma er in 2016 al helemaal klaar mee was 😉

Maar wat ondernemers die alleen werken heel vaak vergeten is dat het ook in je eentje enorm belangrijk is om die stip te hebben. Waarom doe je anders wat je doet? Alleen voor het geld? Dat kan ik me niet voorstellen. Dan was je waarschijnlijk wel in loondienst gebleven als het je niet uitmaakt wat je doet.

Jouw persoonlijke prioriteitenkader

Door een duidelijke visie te hebben en doelen te formuleren op basis van wat jij belangrijk vindt in het leven, zul je veel gemakkelijker prioriteiten kunnen stellen.

You CAN have it all. You just have to define your all.

Stephanie Osunwokeh – van Buitenen

Een persoonlijk prioriteitenkader zorgt ervoor dat je precies weet waarom je ergens ja of nee tegen zegt. Nee zeggen wordt ook een stuk gemakkelijker omdat je weet wat wel en niet bijdraagt aan het leven dat jij wilt leiden.

Ben jij er klaar mee om te dobberen zonder richting? Neem contact met me op voor een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek om een begin te maken met jouw persoonlijke prioriteitenkader.

Vond je dit artikel interessant? 

Deel het met je netwerk en lees ook eens een van mijn andere artikelen.

Ga naar blogoverzicht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Wil jij op een eenvoudige manier meer rendement uit je werkdag halen? 

Vraag dan hieronder de KIES flowchart aan waarmee je direct meer focus aanbrengt én tijd bespaart! 

KIES Company  ©  2019 – 2021 PrivacyverklaringCookieverklaring
Pas cookie instellingen aan

KIES Company | Den Haag | 06 – 51 24 52 87 | Kvk Nummer: 68049404 | BTW-ID: NL001551009B68