Bedrijfsgroei

Drie redenen waarom een moment voor jezelf ook voor je gezin en bedrijf noodzakelijk is

Je herkent vast de neiging om maar door te gaan en door te gaan.

Er is nog zoveel te doen voor je bedrijf en je gezin. Als je kids op school zitten, haal je snel een stofzuiger door het huis en probeer je zoveel mogelijk voor je bedrijf te doen. Komen de kids weer thuis dan heb je geaccepteerd dat je niets anders meer in kan plannen. En als de kids op bed liggen, zit je uitgeteld op de bank vanwege al het ren- en vliegwerk. Echt tijd voor jezelf is dat ook niet.

Maar tijd voor jezelf is wel belangrijk. Doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor je gezin en je bedrijf.

Reden 1: je productiviteit wordt door rustmomenten verhoogd

Wanneer jij regelmatig tijd voor jezelf neemt, lijkt het misschien alsof je tijd verliest, maar in werkelijkheid win jij hier enorm veel tijd mee. En dan bedoel ik niet dat je een hele dag gaat zitten Netflixen. Daar word je niet echt productiever van. Doe echt dingen waar jij van oplaadt.

Ga bijvoorbeeld lekker wandelen in de natuur of op een bankje aan het water zitten. Het stromende water kan de boel bij jou ook letterlijk weer laten stromen. Als je nog een boek hebt liggen die je graag wilt lezen, neem die dan mee. Of kies er bewust voor als je een tuin hebt om lekker buiten een uur te gaan lezen als de kinderen op school zijn en je partner naar het werk (als dat buiten de deur is).

Zorg er hoe dan ook voor dat je echt in je eigen energie zit en niet alsnog andere energieën om je heen hebt. Je zult zien dat je op de momenten dat je werkt dan veel productiever bent!

Reden 2: jouw energie gaat omhoog door op te laden

Een cliché vergelijking, maar o zo waar! Je telefoon moet je ook opladen wil je er mails mee blijven versturen of spelletjes op doen. Wanneer je deze niet oplaadt, loopt de batterij leeg en kan je er op den duur niks meer mee. Wacht je tot de batterij helemaal leeg is, dan duurt het opladen ook veel langer. Dus zorg ervoor dat jij op tijd je oplaadmomenten pakt, zodat je energie hebt op de momenten dat jij het nodig hebt.

Reden 3: door rust te nemen ontstaat er ruimte voor nieuwe ideeën

Wacht niet met rust nemen tot je vastloopt in je bedrijf of in je planning, maar neem regelmatig tijd voor jezelf zonder anderen om je heen. Het geeft letterlijk ruimte in je hoofd voor creatieve oplossingen en helpt je om jouw volgende stappen zo effectief mogelijk te maken. In plaats van door te gaan en er later achter te komen dat het toch niet helemaal is wat je wilde. Geef ruimte aan jouw wensen, verlangens en doelen. Voor je bedrijf, je gezin én jezelf!

One Reply to “Drie redenen waarom een moment voor jezelf ook voor je gezin en bedrijf noodzakelijk is”

  1. https://israelnightclub.com/apartments/דירות-דיסקרטיות-בבאר-שבע/

    Im very pleased to uncover this site. I want to to thank you for ones time due to this wonderful read!! I definitely liked every little bit of it and I have you book marked to check out new information in your blog.

Join the conversation

Winkelmand 0

You cannot copy content of this page