Bedrijfsgroei

Commitment: een schop onder je kont of een duwtje in je rug?

”mede-uitstelprofesional gezocht” zag ik laatst in een oproep staan. Een dame die met veel humor over haar uitstelgedrag schrijft en op zoek is naar iemand die ook uitstelt. Hele leuke reacties volgden en “matches” lijken te ontstaan.

Maar kwam daar de juiste match uit?

In dit geval zijn het dus twee mensen met uitstelgedrag die elkaar vinden en zie ik ook meteen matches ontstaan over wat ze dan doen als ze uitstellen. De kans dat zij live afspreken om samen te werken en belanden in een gezellig gesprek met wijn en chips is vrij groot.

Trust me… been there, done that. Het werkt niet. Niet op deze manier.

Een accountability partner helpt je verder

Als ondernemer kun je je weleens alleen voelen. Weet dat je niet alleen bent. Je bent zelfstandig! En zelfstandig is niet hetzelfde als alleen.

Een manier om hulp te vragen is de accountability partner. Je deelt jouw doelen en ambities met die persoon. Daarnaast deel je jouw proces. Waar loop je vast en waar heb je hulp nodig? Een accountability partner geeft meer dan een schop onder je kont voor het wegwerken van je actielijst.

Een schop onder je kont suggereert dat je het eigenlijk niet wilt, maar dat je moet. Als je het gevoel hebt een schop onder je kont nodig te hebben, kijk dan eens goed of je met de juiste dingen bezig bent. Download bijvoorbeeld deze handige gratis tool. Die helpt je direct te zien of je met de juiste taken bezig bent.

Als je een accountability partner hebt die jou kan helpen verbeteren op de gebieden waar jij op vastloopt, dan maak je het jezelf als mens én als ondernemer een stuk gemakkelijker.

Dan ga je van een schop onder je kont naar het duwtje in de rug.

Commitment afgeven doe je al

Bewust en onbewust geef je de hele dag commitment af. Je laat je klant weten dat je een e-mail stuurt, je zegt toe aan je partner dat jij de boodschappen doet of je belooft de kinderen dat je voorleest. Het zijn allemaal vormen van commitment. De kans dat je die dingen ook daadwerkelijk doet is behoorlijk groot. Je hebt immers toegezegd dat je het zou doen. 

Dat is wat je bij een accountability partner ook doet. Je geeft commitment af voor de taken die je in een specifieke periode wilt doen. Wat hierbij wel belangrijk is, is de opvolging. De kinderen zeggen het wel tegen je als je niet voorleest. Geeft toch net die extra motivatie om het ook te doen. Je accountability partner checkt ook bij je of het gelukt is en motiveert je om door te pakken als het niet gelukt is.

Wil jij een duwtje in de rug zodat je dichter bij je langetermijndoel komt?

Niets menselijks is mij vreemd. Ik heb lang gestoeid met dit blog. Bloggen is iets wat ik soms blijf uitstellen. Ik weet hoe ik uitstelgedrag aan kan pakken en toch blijft dit een beetje mijn zwakke plek. Daarom heb ik ervoor gekozen om samen te werken met Sjoukje Bakker van Profbloggers. Sjoukje geeft mij een duwtje in de rug zodat ik doorzet met mijn blogs. Ook als ik niet direct resultaat zie.

Kijk eens in je omgeving of jij de juiste match kunt vinden. Iemand die echt terug durft te geven en kán geven wat er mis gaat. Iemand waar je vaste afspraken mee kan maken en die er echt voor je is. Niet alleen wanneer het uitkomt, maar altijd.

Wil jij een accountability partner die je helpt om te blijven werken aan jouw bedrijfsdoelen zonder dat het ten koste gaat van je privéleven? Neem hier eens een kijkje.

Winkelmand 0

You cannot copy content of this page