3 dingen die je moet weten voor een succesvolle samenwerking met een VA (virtual assistant)

Een virtual assistant kan jou helpen je bedrijf te laten groeien. Jij laat werk los en alles wordt voor je geregeld. Hartstikke fijn en ook nog eens een leuke samenwerking. Top!

Maar leuk is niet voldoende om je bedrijf te laten groeien.

Een succesvolle samenwerking. Dát is wat jou echt gaat helpen.

En dat succes hangt ook van jou af!

Ik neem je even mee terug in de tijd.

In mijn tijd als secretaresse merkte ik duidelijke verschillen in werkdruk bij managers. Mijn ondersteuning werd bijna nooit volledig benut. Wil jij samenwerken met een virtual assistant op een manier die bijdraagt aan jouw succes?

Pak dan de volgende 3 inzichten mee.

Prioriteiten stellen zul jij zelf moeten doen, niet je virtual assistant

Als jij je agenda door iemand anders laat beheren en jouw prioriteiten zijn niet helder, dan zullen alle afspraken in volgorde van binnenkomst ingepland worden. Of er schiet mogelijk een afspraak tussendoor juist omdat jouw virtual assistant niet weet dat die afspraak zo belangrijk is.

Maar hoe kan jij uitleggen wat je prioriteiten zijn of verwachten dat zij die weet als je ze zelf niet eens helder hebt?

Ik plande regelmatig de hoge prio meetings in en die werden soms een dag later ineens weer verschoven. Je snapt dat dit heel verwarrend is en zonde van de tijd. En in jouw geval ook zonde van je geld. Je betaalt een virtual assistant meestal per uur.

En wat dacht je van een bepaalde klus uitbesteden die later eigenlijk helemaal niet blijkt bij te dragen aan jouw grotere doel? Daardoor was al het werk voor niks. Frustrerend voor de virtual assistent én voor jou.

Je prioriteiten niet kennen, kost jou dus letterlijk geld!

Zorg voor de juiste mindset

Hoe vaak neem jij jezelf voor iets anders te doen? En hoe vaak merk je dat je toch weer in dezelfde valkuilen stapt?

Je bent niet de enige ondernemer die keer op keer in dezelfde situatie eindigt: een overvolle agenda. Een actielijst waar geen eind aan lijkt te komen. En veel te weinig tijd voor je privéleven.

Met alleen het inhuren van een VA is dit probleem niet meteen opgelost.

Je zult ook je mindset moeten aanpassen. Zaken uit handen geven vraagt vertrouwen. Het vraagt ook van jou om perfectie los te laten. Jouw VA zal het altijd een beetje anders doen dan jij. Focus je op het eindresultaat en ga niet micromanagen!

Werk aan je groeimindset door naar het grote plaatje te kijken. Waarom doe je wat je doet? Welke mogelijkheden ontstaan er wanneer jij echt zaken overlaat aan iemand anders?

Wanneer je dat voor elkaar krijgt, ontstaat er rust om echt aan de groei van je business te werken én zit jij ’s-avonds rustig op de bank met je geliefde(n).

De beloning blijkt soms groter dan de pijn

Alles wat je doet, doe je met een reden. Je krijgt er een beloning voor. Net zoals je van een klant geld ontvangt voor jouw dienst of product. De beloning van jou (gebrek aan) acties is niet altijd zichtbaar, maar heeft wel veel invloed op jou en op de keuzes die je maakt.

Ik zal je een voorbeeld geven.

Een klant van mij haalde er bijvoorbeeld voldoening uit dat hij zo’n volle agenda had. Hij voelde zich nodig en gewaardeerd door zijn klanten. Dan kan een ander die agenda wel beheren, maar zal de behoefte aan die waardering het toch winnen. Met als resultaat nog steeds die volle agenda.

Tegelijkertijd zat het hem privé enorm in de weg dat die agenda zo vol zat. Pas toen de pijn privé groter werd dan de beloning van nodig zijn en gewaardeerd voelen kwam er verandering.

En nu? Nu krijgt hij zowel van klanten als van zijn gezin die waardering!

Als jij moeite hebt met uitbesteden, vraag je dan eens af waarom.

‘’Geen geld voor’’ of ‘’te veel tijd nodig voor inwerken’’ zijn zelden de echte reden!

Als je de echte reden weet en die aanpakt, haal jij meer resultaat uit de samenwerking met een Virtual Assistant.

Wil je meer tips op het gebied van ondernemen en productiviteit?
Laat hieronder je gegevens achter.  

Vond je dit artikel interessant? 

Deel het met je netwerk.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Stephanie Osunwokeh – van Buitenen

06 – 51 24 52 87

KIES Company  ©  2019