Interview

HOE DOEN ZIJ HET EIGENLIJK?: ”Mijn doel is om Pinterest op de kaart te zetten onder ondernemend Nederland.”

Hoe doen andere ondernemers dat eigenlijk; ondernemen, stappen zetten om doelen te bereiken en werk-privé combineren? Minimaal één keer per maand vraag ik het een ondernemer, zodat jij er je voordeel mee kunt doen.

Deze keer interview ik Sanne Raaimakers.

Sanne, wil je jezelf eerst even voorstellen aan de lezers?

”Ik ben Sanne Raaimakers, 35 jaar, en naast de eigenaresse van Socially Sanne ook nog moeder van 3 kinderen en vrouw van Rick. We go way back, dit jaar zijn we namelijk al 20 jaar samen 😊 Met mijn bedrijf help ik onderneemsters met het makkelijker zichtbaar makken van hun bedrijf in veel minder tijd dan via veel social media kanalen. Namelijk met behulp van Pinterest.”

Wat is op dit moment het doel dat je wil bereiken? Jouw ‘stip op de horizon’? En welke stappen wil je zetten om dat doel te behalen?

”Mijn doel is om Pinterest op de kaart te zetten onder ondernemend Nederland. Dit doe ik met mijn programma waarin ik je gedurende 3 maanden bij de hand neem. Zo worden alle belangrijke onderdelen steeds beter inzichtelijk en weet je ook echt waar je mee bezig bent en waarom. Uiteindelijk wil ik steeds meer mensen om me heen verzamelen die bijdragen aan dit doel. Zo kan ik ook weer andere onderneemsters helpen met hun ondernemersdroom.”

Ben je een strakke planner, meer van de ‘go with the flow’of iets daar tussenin? En waarom?

”Mwah een beetje van beiden. Ik hou van structuur, maar kan ook behoorlijk chaotisch zijn. Maar als ik mijn content vooruit heb gepland valt er wel een last van mijn schouders. Ik houd wel altijd ruimte voor spontaniteit!”

Waar blok jij dagelijks en/of wekelijks absoluut tijd voor in je agenda? Waarom is dat belangrijk voor je?

”Sowieso voor mijn cursisten en voor de klanten waar ik voor werk. Maar daarnaast zet ik ook 1 dag per week in om echt aan mijn bedrijf te werken. Vaak houdt dat dan content creatie in. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van blogs, mailings, social posts of het opnemen van een podcast aflevering.”

Waar begin jij je dag mee? En heb je (andere) vaste momenten op een dag voor terugkerende werkzaamheden of activiteiten?

”Wandelen. Het liefst loop ik meerdere ochtenden per week minimaal een uur, nog voordat de kinderen naar school gaan. Dat is voor mij echt de fijnste start van de dag 😊”

De verdeling werk-privé: strikt gescheiden of gecombineerd? Hoe loopt dat bij jou en hoe heb je dat geregeld?

”Gecombineerd, ik zou niet weten hoe ik dat anders zou doen. Daarnaast vind ik mijn werk zo leuk dat ik regelmatig nog even aan avondje achter de laptop kruip om een training te volgen of content te creëren. Ik probeer natuurlijk wel als ik vrij ben ook echt de aandacht te geven aan de kinderen. Maar af en toe even mail of een dm checken vind ik dan prima kunnen.”

Wat zou je, als dat zonder problemen kon, het liefst vandaag nog aan iemand anders overlaten?

”Dit is iets waar ik toevallig veel over nadenk de laatste tijd, en ik ben er nog niet helemaal uit. Waarschijnlijk iets technisch als e-mail funnels instellen of iets aan mijn website.

Ik heb tot nu toe alles alleen gedaan, en vind ook alles even leuk. Dus loslaten is dan best een dingetje. Maar ik zie wel steeds meer in dat iedereen zijn eigen expertise heeft, en iets waar ik misschien uren mee bezig ben in een paar minuten kan fixen.

De boekhouding heb ik wel uitbesteed, maar mijn man is boekhouder dus dat was heel makkelijk haha!”

Wat is de beste ondernemerstip die jij ooit kreeg?

Blijf bij jezelf en focus niet teveel op wat anderen doen.

”Ik denk dat, zeker als je net begint als ondernemer, het verleidelijk kan zijn om te kijken wat je concullega’s zoal doen. Prima tot op zekere hoogte. Maar het kan er ook voor zorgen dat je zelfvertrouwen er door wegebt. Luister dus goed naar je gevoel en werk aan je mindset zodat je je zelfvertrouwen hoog houdt en het ”impostersyndroom” geen of minder kans heeft toe te slaan. Dat heeft mij enorm geholpen.”

En ten slotte: welke tip heb je voor andere ondernemers om meer tijd te creëren?

”Gebruik Pinterest! Serieus, als ik kijk naar hoeveel tijd ik elke dag steek in Instagram, diezelfde tijd ben ik per week kwijt aan Pinterest. En daarmee werk je ook nog eens aan blijvende zichtbaarheid, waar en Insta post al binnen enkele uren van de radar verdwijnt. Dus echt, geef Pinterest een kans, daar ga je geen spijt van krijgen!”

Meer weten over Sanne en haar werk? Kijk dan op https://www.sociallysanne.nl/ of zoek haar op via Instagram. Of Pinterest natuurlijk 😉

Winkelmand 0

You cannot copy content of this page