Interview

Hoe doen zij het eigenlijk?: ”Ik vind wel dat een werkdag op een gegeven moment klaar moet zijn.”

Hoe doen andere ondernemers dat eigenlijk; ondernemen, stappen zetten om doelen te bereiken en werk-privé combineren? Minimaal één keer per maand vraag ik het een ondernemer, zodat jij er je voordeel mee kunt doen.

Deze keer interview ik Don Vos.

Hey Don, wil je jezelf eerst even voorstellen aan de lezers?

” Ik ben Don Vos, eigenaar van Internetbureau Flerque. Een full service internetbureau waarmee ik voor ondernemers een serieuze plek creëer op het internet. Ik ontwerp, ontwikkel, onderhoud en optimaliseer WordPress websites voor de ZZP’er en MKB’er.

Een website maken kunnen er een heleboel maar een website maken die converteert en resultaten oplevert is een vak apart. Daarom is mijn missie om het internet een stukje mooier te maken.”

Wat is op dit moment het doel dat je wil bereiken? Jouw ‘stip op de horizon’? En welke stappen wil je zetten om dat doel te behalen?

”Mijn doel voor dit jaar is om zoveel mogelijk ondernemers te ontzorgen met hun website. Vaak wordt de site gezien als een moetje. Ik wil dat ondernemers gaan inzien dat hun website een tool is om meer klanten binnen te halen.

De stappen die ik hiervoor wil zetten is zoveel mogelijk ondernemers  spreken en overtuigen dat de klantenservice van een webhostingpartij ook persoonlijk kan. Het voordeel van Flerque Hosting is dat je mij persoonlijk kan whatsappen of bellen wanneer je een vraag hebt omtrent jouw website. Dat is de basis! ”

Ben je een strakke planner, meer van de ‘go with the flow’of iets daar tussenin? En waarom?

”Ik probeer steeds strakker te plannen omdat ik anders dingen vergeet. Maar in de basis pak ik gewoon op wat ik het snelste kan afronden. Een lange to do lijst en gewoon aan de slag gaan. Deadlines houd ik het liefst globaal omdat je nooit weet wat er tussendoor kan komen.”

Waar blok jij dagelijks en/of wekelijks absoluut tijd voor in je agenda? Waarom is dat belangrijk voor je?

”In een drukke periode zoals nu blok ik eigenlijk nergens tijd voor en ga ik vooral te werk volgens het principe wat ik hiervoor benoemde. Dingen moeten gedaan worden dus begin ik bij de makkelijkste. Ik vind wel dat een werkdag op een gegeven moment klaar moet zijn en om 18:00 gaat dan ook vaak mijn laptop dicht.”

Waar begin jij je dag mee? En heb je (andere) vaste momenten op een dag voor terugkerende werkzaamheden of activiteiten?

”Content consumeren tijdens het ontbijt. Ik probeer van alles op de hoogte te zijn en begin mijn dag dan ook vaak met allerlei apps, van Social media tot nieuws. Ik houd van hardlopen en doe dit op de meest willekeurige momenten op de dag. Als ik vroeg begonnen ben op een dag en even “gek” word van de computer trek ik het liefst even mijn hardloopschoenen aan.”

De verdeling werk-privé: strikt gescheiden of gecombineerd? Hoe loopt dat bij jou en hoe heb je dat geregeld?

”Ik ben heel blij dat ik een kantoor op steenworp afstand heb van mijn huis. Voorheen werkte ik vanuit huis en merkte ik dat het twee kanten op kan gaan. Als je thuis bent ga je werken, als je moet werken ga je ontspannen. Nu ga ik naar mijn kantoor, doe mijn werkzaamheden en laat het aan het eind van de dag achter mij. Je kan namelijk wel 24 uur doorwerken, het houdt in principe nooit op, dat bepaal je zelf.”

Wat zou je, als dat zonder problemen kon, het liefst vandaag nog aan iemand anders overlaten?

”Volledige boekhouding. Ja ik heb een boekhouder maar ik moet nog steeds mijn bonnetjes op orde brengen. Als het kon zou ik helemaal niks daaraan hoeven doen, maar helaas.”

Wat is de beste ondernemerstip die jij ooit kreeg?

“Vraag om hulp wanneer je dat nodig hebt.”

”Iedere ondernemer is ergens begonnen en als je het even niet weet, vraag het gewoon aan iemand die dat wel zou kunnen weten.”

En ten slotte: welke tip heb je voor andere ondernemers om meer tijd te creëren?

”Stop gewoon eens om 16:00 als je dat wilt. Wil je eens een keer dat idee uitwerken? Stop dan om 16:00 en werk daaraan tot 20:00, bestel wat eten (#supportyourlocal) en doe het gewoon. Een dag heeft 16 uur, hoeveel tijd heb je nodig naast je werk om daadwerkelijk dat ene op te pakken. Doe het gewoon, de rest komt morgen wel.”

Meer weten over Don en zijn werk? Kijk dan op https://www.flerque.nl/ of zoek hem op via LinkedIn.

Winkelmand 0

You cannot copy content of this page