Interview

HOE DOEN ZIJ HET EIGENLIJK?: ”Ik streef ernaar dat werken in het weekend niet nodig is.”

Hoe doen andere ondernemers dat eigenlijk; ondernemen, stappen zetten om doelen te bereiken en werk-privé combineren? Minimaal één keer per maand vraag ik het een ondernemer, zodat jij er je voordeel mee kunt doen.

Deze keer interview ik Mark Spermon.

Mark, wil je jezelf eerst even voorstellen aan de lezers?

”Ik ben Mark Spermon. Samen met mijn vriendin trotse ouders van een dochter van 5 en een zoon van 1,5. Daarnaast ben ik de eigenaar de elearning-academie.nl en upwardonlinelearning.com. Vanuit deze bedrijven help ik als e-Learning specialist ondernemingen en professionals met het ontwikkelen van e-learning en online cursussen.”

Wat is op dit moment het doel dat je wil bereiken? Jouw ‘stip op de horizon’? En welke stappen wil je zetten om dat doel te behalen?

”Je ziet tegenwoordig steeds meer online cursussen. Er zijn veel tools of platformen op de markt waarmee iedereen een simpele online training kan maken. dat levert heel vaak van die passieve online cursussen op waar veel informatie over een cursist uitgestort wordt in video’s en tekst.

Mijn doel is ‘de wereld te redden van dit soort saaie online cursussen’. Ik help graag om saaie online cursussen om te vormen tot boeiende online trainingen die cursisten actief en met veel plezier volgen. En het allerbelangrijkst… waar ze echt wat van leren.”

Ben je een strakke planner, meer van de ‘go with the flow’of iets daar tussenin? En waarom?

”Ik wil graag een strakke planner zijn, maar in de praktijk lukt dat niet altijd. Ik vind het fijn om overzicht te hebben over mijn planning en de taken die ik moet uitvoeren.”

Waar blok jij dagelijks en/of wekelijks absoluut tijd voor in je agenda? Waarom is dat belangrijk voor je?

”De maandag is mijn ‘vrije dag’ als ondernemer. Ik ben dan zoveel mogelijk niet aan het werk overdag om voor mijn twee kinderen te zorgen en leuke dingen met ze te doen.”

Waar begin jij je dag mee? En heb je (andere) vaste momenten op een dag voor terugkerende werkzaamheden of activiteiten?

”Eigenlijk heel slecht vind ik zelf, maar mijn dag begint in de ochtend met het checken van verschillende nieuwssites en sociale media.

Daarna ga ik in de actiestand en maken mijn vriendin en ik de kids klaar voor school of het kinderdagverblijf. Als de kinderen weg zijn begint de werkdag met één van de taken die het meest urgent zijn.”

De verdeling werk-privé: strikt gescheiden of gecombineerd? Hoe loopt dat bij jou en hoe heb je dat geregeld?

”De verdeling werk-privé is niet strikt gescheiden. Als ik moet werken in het weekend probeer ik dit wel zoveel mogelijk te doen op momenten dat mijn kinderen er het minste last van hebben. Bijvoorbeeld als de jongste slaapt of als de oudste zelf aan het spelen is.

Ik streef ernaar dat werken in het weekend niet nodig is. Dat gaat de ene week beter dan de andere”

Wat zou je, als dat zonder problemen kon, het liefst vandaag nog aan iemand anders overlaten?

”Ik besteed al een aantal zaken uit. Daar ben ik heel blij mee.

Een volgende stap voor mij is om het maken van content om zichtbaar te blijven verder uit te besteden, zoals het editen van video’s, schrijven van blogs en maken van assets.”

Wat is de beste ondernemerstip die jij ooit kreeg?

Dat zijn er eigenlijk twee.

Weet waar je goed in bent en waar je passie voor hebt in je onderneming.

En: Werk eraan om de dingen die je energie kosten uit te besteden.

En ten slotte: welke tip heb je voor andere ondernemers om meer tijd te creëren?

”Zorg voor overzicht. Heb je het te druk en overzie je het allemaal even niet meer? Neem een stap terug en creëer weer overzicht voor jezelf. Dit voelt soms tegennatuurlijk maar mij helpt het heel erg.”

Meer weten over Mark en zijn werk? Kijk dan op elearning-academie.nl, upwardonlinelearning.com of zoek hem op via LinkedIn.

Voelt een stap terug doen om overzicht te creëren voor jou net als bij Mark nog wat tegennatuurlijk? Plan dan een vrijblijvende kennismaking in.

Winkelmand 0

You cannot copy content of this page