Gebeurtenissen houden je in beweging

Stel je eens voor. Je speelt een potje tafeltennis. Waar de bal gaat, daar sla jij terug. Jouw tegenstander speelt daar weer op in en jij slaat wederom terug waar de bal komt. Je bent reactief bezig. Klinkt logisch? Voor een potje tafeltennis dan misschien… Maar in het dagelijks leven zie ik dit ook heel veel mensen doen.

Dit noem ik passief druk zijn

De omstandigheden bepalen waar jij mee bezig bent. Belt een klant jou op, dan stop je waar je mee bezig bent en neem je de tijd voor die klant. Komt daar dan ook nog een actie uit, dan is de kans dat je eerst afmaakt waar je mee bezig was voordat de telefoon ging heel klein.

Komt er dan ook nog iets privé tussendoor waardoor je eerder naar huis moet, dan laat je alles vallen en kom je de volgende ochtend weer in dezelfde hectiek terug, waarna er natuurlijk weer een andere klant belt… of mailt… of appt.

Voor sommige dingen laat je alles vallen

Natuurlijk zijn er dingen die gebeuren waaraan jij meer prioriteit geeft dan aan de taak waar je mee bezig bent op dat moment. En dat is maar goed ook, want een tunnelvisie en enkel je eigen ding doen is het andere uiterste.

Maar als de gebeurtenissen jouw dagen ongewenst opslokken en je komt erdoor in de knoei, dan wordt het een ander verhaal.

Als je alleen maar passief aan het werk bent en reageert op alles wat er in je omgeving gebeurt, dan leg je eigenlijk jouw lot in handen van een ander. Het is alsof jij zelf die pingpongbal bent die over die tafeltennistafel gaat.

Over naar actief druk

Het druk hebben is niet erg. Veel uren werken is ook niet erg. Maar het moet wel ergens toe leiden voor jou.

En de consequenties van de drukte moeten aanvaardbaar zijn voor jou.

Wat nu als jij meer bewust kunt kiezen wanneer je je werk opzij legt? Als je je zo bewust bent van de consequenties dat prioriteiten stellen en keuzes maken zonder moeite gaat?

Ga er eens op letten komende week hoe vaak jij je (werk)dag laat bepalen door de omstandigheden. Krijg je datgene af wat je af wilt hebben binnen de tijd die jij eraan wilt besteden?

Kom je erachter dat de omstandigheden jouw dag bepalen en wil je hier verandering in aanbrengen? Neem dan contact met me op. Ik help je graag verder.

Vond je dit artikel interessant? 

Deel het met je netwerk en lees ook eens een van mijn andere artikelen.

Ga naar blogoverzicht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Wil jij op een eenvoudige manier meer rendement uit je werkdag halen? 

Vraag dan hieronder de KIES flowchart aan waarmee je direct meer focus aanbrengt én tijd bespaart! 

KIES Company  ©  2019 – 2021 PrivacyverklaringCookieverklaring
Pas cookie instellingen aan

KIES Company | Den Haag | 06 – 51 24 52 87 | Kvk Nummer: 68049404 | BTW-ID: NL001551009B68