Vrouw de Kenau

Voordat ik van wal steek vijf definities van Kenau:
1) Bazige vrouw 2) Dappere vrouw 3) Dragonder 4) Feeks 5) Flinke vrouw  en zo zijn er nog veel meer. (bron:
https://www.encyclo.nl/begrip/kenau)

Vind jij dat je vrouw bazig is en vaak klaagt? Je vergeet bijvoorbeeld weleens het vuil buiten te zetten of loopt zo langs de kleding op de trap en het wordt enorm uitvergroot. Het wordt weer ruzie en je hebt het idee dat er meer focus ligt op wat je niet doet dan op wat je wél doet. Mannen en vrouwen zijn nu eenmaal anders. Betekent dat dat je er niets aan kunt doen en alles maar moet accepteren zoals het is ? Nee.

Kijk naar jezelf!

Wat is de manier van communiceren als je iets vergeten bent? Wordt het standaard ruzie of los je het meteen op door het alsnog op te pakken? Dat hangt waarschijnlijk ook af van hoe jij op dat moment in je vel zit.

Én of je doorhebt wat het echte probleem is.

Want een ruzie ontstaat niet door een vergeten vuilniszak. Zeker in een liefdesrelatie moet je je realiseren dat er onderliggende zaken zijn die meespelen. Bespreek je weleens op een dieper niveau wat haar dwarszit?

Wanneer je dat doet, en jouw vrouw hier eerlijk over is, heb jij de kans om enorme winst te behalen in je relatie. Door te achterhalen wat er echt dwarszit en daar iets aan te doen, kun je dit soort kleine issues veel beter aan en ontstaat er minder ruzie.

Timing is key

Bedenk je wel dat het moment waarop de irritatie hoog zit niet het beste moment is om te vragen: schat, wat zit je nou echt dwars?

Plan eens een etentje samen en bespreek met elkaar hoe het ervoor staat. Hoe gaat het echt met je? Waar loop je momenteel tegenaan of waar erger je je aan? Vraag verder door en kijk of je elkaar tegemoet kunt komen.

Maak verbinding met elkaar

Door echt verbinding met elkaar te maken en open te delen waar je mee zit, zowel zakelijk als privé, kan er meer begrip ontstaan. En wanneer er begrip is, wordt een ding als vuilniszak vergeten ineens een stuk minder groot en wordt het weer een stuk gezelliger in huis voor het hele gezin.

Vrouw, stop met zegeltjes plakken

Laatst zag ik een filmpje over spaarzegels plakken. En dan heb ik het over emotionele spaarzegels. Sindsdien let ik er zelf ook extra op en inderdaad, dat doen we best wel veel.

Wanneer iemand iets doet wat je niet leuk vindt, dan plak je een spaarzegel. Gebeurt er nog eens iets, dan komt er nog een zegel bij. En zo plak je een heel boekje vol. Wanneer er dan nog 1 zegeltje bij komt ontploft de boel en gooi je alle zegeltjes in 1 keer over diegene heen.

Wees je er bewust van dat een ander niet altijd weet dat het voor jou vervelend is wat hij of zij doet. Laat de keren dat je partner het vuilnis vergeet of de was vergeet mee naar boven te nemen niet opstapelen, maar maak dingen bespreekbaar op een rustig moment. Maak die connectie met je partner en leg uit waarom bepaalde dingen belangrijk voor jou zijn.

Heb je dat etentje gepland, let dan wel even op dat je ook echt met je partner uit eten bent en niet met je telefoon 😉

Vond je dit artikel interessant? 

Deel het met je netwerk en lees ook eens een van mijn andere artikelen.

Ga naar blogoverzicht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Wil jij op een eenvoudige manier meer rendement uit je werkdag halen? 

Vraag dan hieronder de KIES flowchart aan waarmee je direct meer focus aanbrengt én tijd bespaart! 

KIES Company  ©  2019 – 2021 PrivacyverklaringCookieverklaring
Pas cookie instellingen aan

KIES Company | Den Haag | 06 – 51 24 52 87 | Kvk Nummer: 68049404 | BTW-ID: NL001551009B68