Te druk voor geluk

Iedere avond ben je weer blij dat de dag erop zit. Het was druk, chaotisch en heeft je een hoop energie gekost. Niet alleen op je werk, maar ook thuis wordt er een hoop van je verwacht. Je moet (ook van jezelf) nog wat energie hebben om met de kinderen te stoeien, je partner wil kwijt hoe zijn/haar dag was en zelf wil je eigenlijk alleen maar rust. Herkenbaar?

Waar haal jij jouw geluk vandaan?

Wanneer iemand je vraagt waar je gelukkig van wordt, is het eerste (politiek correcte) antwoord heel vaak ”mijn gezin”. En ik ben heel erg blij als je daar gelukkig van wordt. MAAR… denk er eens over na waar jij diep in je hart blij van wordt. Hou je van sporten, heb je een leuke hobby of vind je het heerlijk om zomers wat vaker de Barbecue aan te zetten en uitgebreid te dineren? Wat zijn de ogenschijnlijk kleine dingen die jij zo graag doet, maar waar je het nu veel te druk voor hebt?

Als je te druk bent om die kleine dingen in je leven in te passen en je haalt al je geluk uit je omgeving, dan is het echt tijd voor verandering. Uiteindelijk hebben jij én jouw omgeving er het meest aan als jij lekker in je vel zit, minder gestrest door het leven gaat en geniet van de dingen die je doet.

Omgaan met de hoge werkdruk

Hoewel we geneigd zijn om de werkdruk de schuld te geven, blijkt vaak dat dit niet het echte probleem is. Althans, de werkdruk is wel hoog, maar door zaken anders in te richten en de controle terug te pakken blijkt het toch een stuk overzichtelijker dan gedacht en ontstaat er ruimte voor die kleine dingen die je gelukkig maken.

En andersom ervaar je de werkdruk als minder extreem wanneer je tussendoor leuke dingen doet waar je energie uit haalt.

Ja, je kunt energie uit je kinderen halen. En dat doe je vast ook op een bepaalde manier. Maar realiseer je dat het niet de taak van je kinderen is om jouw gelukkig te maken of om jou energie te geven.

Kinderen moeten vervelend kunnen doen

Op het moment dat jij het nodig hebt (vaak onbewust) dat de kinderen altijd op hun best zijn omdat ze jou de energie geven die je nodig hebt, dan leg je jouw lot in hun handen. Dan zorgen zij ervoor dat jij niet in een burnout raakt. Niet jij zelf.

Kinderen horen niet altijd keurig te doen. Kinderen moeten af en toe lekker kunnen tegenstribbelen, bekvechten en grenzen opzoeken. En jij bepaalt hoe je daarmee omgaat door te zorgen voor een goede basis.

KIES voor jezelf – egoïsme is gezond

Maak tijd voor jouw hobby, je sport of dat uitgebreide diner (of alle drie) als dat is waar jij gelukkig van wordt. Durf voor jezelf te kiezen. Egoïsme is niet vies. Egoïsme is ook zorgen voor jezelf, voor de partner van jouw vrouw en voor de vader van jouw kinderen. Ga een samenwerking aan met je partner zodat jullie allebei goed voor jezelf kunnen zorgen in deze hectische wereld. Daar wordt je relatie ook alleen maar beter van.

Denk je na het lezen van dit blog ja leuk, maar hoe dan!? Neem dan contact met me op voor een gratis adviesgesprek van 30 minuten. Ik help je graag op weg.

Vond je dit artikel interessant? 

Deel het met je netwerk en lees ook eens een van mijn andere artikelen.

Ga naar blogoverzicht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Wil jij op een eenvoudige manier meer rendement uit je werkdag halen? 

Vraag dan hieronder de KIES flowchart aan waarmee je direct meer focus aanbrengt én tijd bespaart! 

KIES Company  ©  2019 – 2021 PrivacyverklaringCookieverklaring
Pas cookie instellingen aan

KIES Company | Den Haag | 06 – 51 24 52 87 | Kvk Nummer: 68049404 | BTW-ID: NL001551009B68