Bedrijfsgroei

HOE DOEN ZIJ HET EIGENLIJK?: ”Ik plan dagen/personen voor maximaal 70% vol.”

Hoe doen andere ondernemers dat eigenlijk; ondernemen, stappen zetten om doelen te bereiken en werk-privé combineren? Minimaal één keer per maand vraag ik het een ondernemer, zodat jij er je voordeel mee kunt doen.

Deze keer interview ik Dennis Hardes.

Dennis, wil je jezelf eerst even voorstellen aan de lezers?

”Ik ben Dennis Hardes, vader van een 4-jarige dochter, eigenaar van Bureau Hardes (marketing & design) en kunstenaar. Ik maak mkb bedrijven zichtbaar en zorg d.m.v. strategie/marketing/design dat ze beter in contact komen met hun doelgroep, hun doelstellingen scherp krijgen en hierdoor kunnen groeien. Als kunstenaar maak ik schilderijen, installaties en geef ik (zakelijk) creatieve workshops.”

Wat is op dit moment het doel dat je wil bereiken? Jouw ‘stip op de horizon’? En welke stappen wil je zetten om dat doel te behalen?

”Mijn grote doel is om al mijn creatieve expertises met elkaar te verbinden. Marketing, design, kunst en kennis overdragen. Het is ook een tastbaar doel in de zin van een creatieve locatie waar alles samenkomt. Feitelijk heb ik dit al, alleen wil het op permanente basis (mijn eigendom) en daarbij meer (financiële) vrijheid hebben om te doen waar ik op dat moment blij van word. Het schrijven van een marketingstrategie afwisselen met een schilderij maken is echt heel energie gevend. De andere dag een creatieve workshop geven aan een groep ondernemers en een bedrijfspresentatie geven bij een businessclub, heerlijk. Het leuke is dat het elkaar blijkt te versterken.”

”Concrete stappen van dit moment zijn:

  • Product ‘Identiteit vs. Imago’ (identity gap) in de markt zetten.
  • Website aanpassen (dienstenpagina, druk mee op het moment).
  • Vernieuwen webshop voor mijn kunst.”

Ben je een strakke planner, meer van de ‘go with the flow’of iets daar tussenin? En waarom?

”Ik ben 10 jaar studiomanager & Art Director geweest en in die combifunctie heb ik veelal voor grote accounts gewerkt met uitdagende projecten, grote teams en altijd (onmogelijk) scherpe deadlines. Ben goed in dynamisch plannen. Dit betekent dat ik altijd overzicht heb van alle to do’s, wie waarmee bezig is, prioriteiten en belastbaarheid van mensen. Ik plan dagen/personen voor maximaal 70% vol. Dat zorgt er voor dat er ruimte is om te schuiven. Soms vanwege deadlines, soms omdat een creatief brein die ruimte nodig heeft en soms omdat de zon schijnt (ontspannen).”

Waar blok jij dagelijks en/of wekelijks absoluut tijd voor in je agenda? Waarom is dat belangrijk voor je?

Dennis moet wandelen. Voor onze stappen fetisjisten: ik zet gemiddeld 90.000 tot 110.000 stappen in een week. Lopen is voor mij ontspannen. Lichamelijk als tegenhanger van het computerwerk. Geestelijk om alles op een rijtje te houden. Het grootste deel van een creatief proces speelt zich af in mijn hoofd en tijdens wandelen komt dat lekker op gang. Effectief werk ik qua uren ‘maar’ 4 dagen in de week, omdat ik veel tijd met mijn dochter wil doorbrengen.”

Waar begin jij je dag mee? En heb je (andere) vaste momenten op een dag voor terugkerende werkzaamheden of activiteiten?

”Koffie en nieuws checken. Eerst landen. Vrij snel daarna alle maaltijden voor het gezin voorbereiden en dochter op tijd klaar krijgen voor school. De werkdag start ik altijd met het beantwoorden van mailtjes met prio / lastige mails. Daarna to do’s bijwerken/aanvullen/prioriteren. Daarna ontbijten en rustig aan de slag.”

De verdeling werk-privé: strikt gescheiden of gecombineerd? Hoe loopt dat bij jou en hoe heb je dat geregeld?

”Loopt door elkaar. In het weekend werk ik zo goed als nooit. Doordeweeks pak ik regelmatig mijn laptop in de avond. Mijn vriendin is ook ondernemer dus dat is volledig geaccepteerd in ons huishouden. We delen samen ook een groot kantoor/atelier en we praten onderling veel over ondernemen/lopende zaken. Helemaal prima. Past bij ons.”

Wat zou je, als dat zonder problemen kon, het liefst vandaag nog aan iemand anders overlaten?

”Mijn complete administratie en het (doorlopend) maken/schrijven van content voor mijn eigen marketing en promotie.”

Wat is de beste ondernemerstip die jij ooit kreeg?

“Hope is not a strategy.”

‘Als je iets wil bereiken, moet je er wat voor doen. Hulp vragen bijvoorbeeld als je ergens niet uitkomt. Mensen vinden het leuk om elkaar te helpen. Je hoeft ook niet alles zelf te kunnen of weten dus hulp vragen is helemaal ok.”

En ten slotte: welke tip heb je voor andere ondernemers om meer tijd te creëren?

”Gedurende de werkdag rustmomenten inplannen. Zo blijf je fris en efficiënt werken. Je bent eigen baas dus maak daar ook gebruik van. Lekker weer + terrasje pakken is helemaal ok. Werk je morgen een uurtje extra of pak je jouw laptop erbij vanavond in de tuin.”

Meer weten over Dennis en zijn werk? Kijk dan op https://bureauhardes.nl/ of zoek hem op via LinkedIn.

Wil jij aan de slag met dynamisch plannen (of flexibel plannen zoals ik het noem), maar weet je niet hoe je dat aanpakt? Bestel dan deze easy to use planner inclusief uitlegvideo.

Winkelmand 0

You cannot copy content of this page