Interview

HOE DOEN ZIJ HET EIGENLIJK?: ”Ik kijk per week wat ik voor privéafspraken heb en of mijn kinderen vrij zijn.”

Hoe doen andere ondernemers dat eigenlijk; ondernemen, stappen zetten om doelen te bereiken en werk-privé combineren? Minimaal één keer per maand vraag ik het een ondernemer, zodat jij er je voordeel mee kunt doen.

Deze keer interview ik Moniek van Marle.

Moniek, wil je jezelf eerst even voorstellen aan de lezers?

”Ik ben Moniek van Marle, ik woon en werk in Nieuwegein en ik heb mijn eigen administratiekantoor. Ik help ondernemers bij het verwerken van hun administratie, hun aangiftes en ik geef belastingadvies. Mijn passie is om de fiscale wetgeving, die vaak lastig te begrijpen is, duidelijk te vertalen naar mijn klanten en ze meer inzicht in hún onderneming te geven.”

Wat is op dit moment het doel dat je wil bereiken? Jouw ‘stip op de horizon’? En welke stappen wil je zetten om dat doel te behalen?

”Ik wil proactief mijn klanten ondersteunen en adviseren. Ik wil een digitale omgeving creëren waar zowel klanten als niet-klanten begrijpbare informatie kunnen vinden over bijvoorbeeld aftrekposten, tips voor het doen van je eigen aangifte, filmpjes met handleidingen voor boekhoudprogramma’s, antwoorden op veel voorkomende vragen, etc. Ik merk dat vooral startende ondernemers soms door de (belasting)bomen het bos niet meer zien. Daarin wil ik mijn begeleiding uitbreiden.”

Ben je een strakke planner, meer van de ‘go with the flow’of iets daar tussenin? En waarom?

”Ik begin vaak met een strakke planning maar ben vervolgens veel aan het herplannen en schuiven met taken. Mijn planning is vaak te strak terwijl ik juist veel ad-hoc werk heb. Afgelopen maanden heb ik dankzij Stephanie meer inzicht gekregen in de manier waarop ik werk, en ben ik me meer bewust van mijn valkuilen. Mijn planning is nog lang niet perfect, maar ik heb wel meer overzicht en inzicht.”

Waar blok jij dagelijks en/of wekelijks absoluut tijd voor in je agenda? Waarom is dat belangrijk voor je?

”Omdat ik nog jonge kinderen heb loopt mijn werk- en privétijd veel door elkaar. Ik zorg er wel voor dat ik regelmatig een stuk ga lopen. Dat werkt zowel ontspannend als inspirerend voor mijn werk. Door even nergens aan te moeten denken komen er juist ideeën bij me op. Zodra het weer kon is het eerste wat ik deed overigens een dag sauna inplannen! Dat doe ik regelmatig om echt tot rust te komen.”

Waar begin jij je dag mee? En heb je (andere) vaste momenten op een dag voor terugkerende werkzaamheden of activiteiten?

”Nadat mijn kinderen naar school en de opvang zijn ruim ik eerst de benedenboel op, en dan ga ik met een kop koffie mijn gewerkte uren van de voorgaande dag verwerken. Omdat ik voor veel verschillende klanten werk boek ik mijn uren best strak waardoor ik dit niet wil laten oplopen. Daarna open ik mijn mailbox en plan ik de acties die daaruit volgen in. Ik vind het fijn om in de ochtend lastige taken op te pakken en in de middag een grotere klus.”

De verdeling werk-privé: strikt gescheiden of gecombineerd? Hoe loopt dat bij jou en hoe heb je dat geregeld?

”Heel erg gecombineerd. Ik vind het lekker om overdag een stuk te lopen, waardoor ik regelmatig in de avond of in het weekend nog wat werk. En in de kindervakanties ben ik veel vrij, zodat we niet teveel van de BSO gebruik hoeven te maken. Ik kijk per week wat ik voor privéafspraken heb en of mijn kinderen vrij zijn. Daar omheen plan ik mijn werktijden.”

Wat zou je, als dat zonder problemen kon, het liefst vandaag nog aan iemand anders overlaten?

”Nieuwe klanten inschrijven. Ik moet best wat gegevens van nieuwe klanten verzamelen en in verschillende systemen vastleggen, daar krijg ik echt geen energie van.”

Wat is de beste ondernemerstip die jij ooit kreeg?

Doe niet wat je leuk vindt, maar waar je passie ligt!

En ten slotte: welke tip heb je voor andere ondernemers om meer tijd te creëren?

”Laat geen vervelende klusjes liggen. Die hopen zich op en ze blijven al die tijd rondspoken in je hoofd en kosten je alleen maar extra tijd.”

Meer weten over Moniek en haar werk? Kijk dan op https://moniekvanmarle.nl/ of zoek haar op via LinkedIn.

Laat jij (vervelende) klusjes te vaak liggen en wil je dat uitstelgedrag snel de baas worden? Doe dan mee met de focus 5-daagse komende week.

Winkelmand 0

You cannot copy content of this page