Het gras is groener waar jij het water geeft

Het gras is groener aan de overkant… een bekende kreet. Maar als dat voor jou geldt én voor je overburen, wie heeft er dan gelijk? Jij vindt het gras daar groener en jouw overburen vinden juist dat jij het beter voor elkaar hebt.

Het is allemaal perceptie

Het heeft te maken met waar jij de aandacht op vestigt en met wat we te zien krijgen. Het stukje dat jij ziet van een ander is een klein stukje van de werkelijkheid en is vaak ook nog een gekleurd stukje. Met een stift wat groener gemaakt. We hangen nu eenmaal niet graag de vuile was buiten.

En voor onszelf vestigen we onbewust meer aandacht op wat niet goed gaat. Die paar rotte plekjes in het grasveld krijgen meer aandacht dan de rest van het veld, terwijl die juist zo prachtig groen is. Je zit lekker in de tuin en staart naar die specifieke plekjes.

Is dat erg? Nee, het is niet erg om aandacht te geven aan de rotte plekjes. Maar doe dat dan wel op de juiste manier. Alleen ernaar staan kijken, lost niets op en geeft alleen maar ergernis. Het geeft alleen maar steeds meer frustratie en dat uit zich dan op andere manieren.

Geef jouw grasveld water

Geef overal evenveel water en daar waar nodig een beetje extra. Focus op jouw grasveld en zorg daarvoor.

Met jouw grasveld bedoel ik natuurlijk jouw leven. In hoeverre geef jij de verschillende aspecten in jouw leven allemaal op tijd die aandacht die nodig is? Laat jij dingen versloffen en komt er dan irritatie? Of zorg jij ervoor dat het overal mooi groen blijft en pak je op tijd de grasmaaier erbij?

Bekijk het eens vanaf een afstand

Je zit er vaak zo bovenop en leeft zo in de waan van de dag, dat je het bijna niet meer ziet. Het is belangrijk om af en toe dat stoeltje te pakken en het even rustig te bekijken. Hoe staat het ervoor en waar moet ik bijsturen in mijn aandacht voor alle aspecten in mijn leven.

Mocht je dat lastig vinden of bang zijn dat het teveel tijd gaat kosten, stuur me dan even een berichtje. Dan help ik je op weg.

Vond je dit artikel interessant? 

Deel het met je netwerk en lees ook eens een van mijn andere artikelen.

Ga naar blogoverzicht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Wil jij op een eenvoudige manier meer rendement uit je werkdag halen? 

Vraag dan hieronder de KIES flowchart aan waarmee je direct meer focus aanbrengt én tijd bespaart! 

KIES Company  ©  2019 – 2021 PrivacyverklaringCookieverklaring
Pas cookie instellingen aan

KIES Company | Den Haag | 06 – 51 24 52 87 | Kvk Nummer: 68049404 | BTW-ID: NL001551009B68