In 5 x 10 minuten je uitstelgedrag de baas

Minder tijd kwijt aan dezelfde taak

Meer ruimte voor creativiteit

Meer energie over voor belangrijke zaken

Genoeg redenen om uit te stellen

Je weet dat iets moet gebeuren en toch doe je het nog even niet… neem nou de omzetbelasting. 

Hoe vaak stel je die uit tot het moment dat het echt moet? 

Er zijn wel 100 redenen te bedenken waarom je het nog even uitstelt.

 

Hieronder zie je er een paar. Welke herken jij? 

  • ik heb er nu geen tijd voor;
  • ik voel me niet zo geïnspireerd;
  • eerst even…….;
  • het is een hele grote klus, dus daar moet ik een paar uur voor vrij maken;
  • ik werk beter onder druk. 

Je probeert uitstelgedrag op te lossen door discipline

Jij herkent vast ook dat je met een lastige klus wilt beginnen en dat je ineens bezig bent met hele andere dingen zoals social media, je bureau opruimen of whats app. 

Je probeert jezelf meer discipline aan te leren en afleidingen te blokkeren, maar op de een of andere manier lukt het gewoon niet. 

Je schuift acties voor je uit en voor je het weet ben je weer een week verder.  

In het weekend zit je van binnen te balen dat je die ene klus niet af hebt gemaakt deze week. Zonde van je energie!

Leer hoe je jouw uitstelgedrag nuttig in kunt zetten

Uitstelgedrag hoeft niet per se iets slechts te zijn. Je kunt het ook nuttig leren inzetten.

Dit kun je doen door na te gaan wat er onder dat uitstelgedrag zit. Door verder te kijken dan je excuses. 

Als je uitstelgedrag nuttig inzet, dan levert dat onder andere het volgende op:

  1. Meer creativiteit – omdat op tijd pauzes nemen en even wat anders doen ruimte geeft voor mooie ideeën en handige oplossingen.
  2. Meer energie – als je bewust leert uitstellen, dan gaat er veel minder energie verloren. Niet meer ergeren aan jezelf omdat je weer zit uit te stellen of steeds weer aan die ene klus zit te denken. Hoe lekker is dat!?
  3. Minder tijdverlies – want wat gaat er een hoop tijd verloren als je 6 keer met dezelfde taak bezig bent zonder dat je er echt mee bezig bent.

Wat vorige deelnemers zeggen over de focus 5-daagse:

Willy Bakker
Willy BakkerConversie Copywriter bij Willy's Wereld
Lees verder
''Onlangs heb ik meegedaan aan de Focus 5-daagse van Stephanie. Ik ben namelijk altijd druk in mijn hoofd en merkte dat ik steeds te weinig tijd voor mezelf maakte. Dankzij Stephanie's tips heb ik nu meer focus en zie ik beter welke stappen ik kan nemen, ook om meer tijd voor mezelf te creëren. Daarnaast werd het me duidelijk waarom ik bepaalde zaken bleef uitstellen. Al met al was dit dus een waardevolle experience. Stephanie, dankjewel!''
Edwin Rasser
Edwin RasserKinder-DJ bij Blijwin
Lees verder
''De tips die Stephanie zijn erg waardevol. Al is het maar omdat je een week lang elke dag het woord focus onder ogen krijgt. Focus is de basis van goed ondernemerschap.''
Astrid Landman
Astrid LandmanRelatiespecialist bij Air meets Water
Lees verder
''Ik besloot mee te doen aan de focus 5-daagse, omdat focussen voor mij een uitdaging is. Ik heb altijd veel ideeën en spring van het ene idee naar het andere. De 5-daagse heeft me vooral geconfronteerd met mijn uitstelgedrag. Door de korte opdrachten werd de reden van mijn uitstelgedrag ineens helder. Het gevolg was dat ik in actie kwam en de beslissing nam waar ik al zo lang tegenaan liep. Dat voelde als een bevrijding.''
Myrthe Claus
Myrthe ClausOnline Copywriter bij Myrthe Claus
Lees verder
“Na de focus 5-daagse sta ik echt bewust stil bij het “waarom” wanneer ik iets voor me uitschuif en weet ik hoe ik het kan veranderen. Het meedoen in de groep was ontzettend leuk: een en al herkenning in de verhalen en de berichten van de andere leden. En met het advies en de tips van Stephanie in mijn achterhoofd lukt het me steeds beter om gefocust aan de slag te gaan en uitstellen te voorkomen. En dat geeft echt ruimte, op mijn to-do'lijst én in mijn hoofd!”
Imke Potma - van der Spek
Imke Potma - van der SpekLoopbaancoach bij Hartevol
Lees verder
''Stephanie heeft mij inzicht gegeven in mijn ‘blind spots’ die mij belemmerden om door te kunnen pakken. Haar enthousiasme en scherpe inzicht in wat en wanneer je iets nodig hebt, gaven mij steeds weer de push en energie om door te zetten. Daarnaast geeft zij goede tips en tricks om meer gestructureerd te werken en plannen. Maar boven alles staat haar toegankelijke, vriendelijke en eerlijke karakter waardoor je echt het gevoel hebt dat ze er voor JOU is.''
Previous
Next

Irene heeft haar weekend terug

web-1

Over mij 

Als ondernemer en kostwinner weet ik maar al te goed hoe lastig het soms is om de balans te vinden tussen het zakelijke leven en je privéleven. Je wilt je klanten helpen, geld verdienen, aan je bedrijf werken, tijd met je gezin doorbrengen én je wilt ook nog ergens een moment voor jezelf creëren.

Door mijn persoonlijke ervaring te combineren met al mijn kennis van planning, organiseren én de valkuilen die er zijn, heb ik de KIES methode kunnen ontwikkelen. Deze methode loopt als rode draad door mijn bedrijf en gebruik ik zelf ook dagelijks om het beste uit mezelf en mijn bedrijf te halen.  

Samenvatting

Inzicht in jouw uitstelgedrag én hoe je dit omdraait

Door kleine opdrachten krijg jij snel inzicht in de échte reden van
jouw uitstelgedrag én leer je hoe je dit om kunt draaien.

Direct toepasbare tips voor meer focus

Wat tips echt waardevol maakt is als je ze daadwerkelijk inzet. Weten én doorvoeren. Daarom geef ik je toepasbare tips mee die geen extra tijd kosten.

Resultaatgericht aan je bedrijf werken

Als je weet hoe jij kunt focussen, behaal je meer resultaat met je acties. Je kunt gericht aan je bedrijf werken. En je bespaart er ook nog eens een hoop tijd mee.

47 ex btw
  •  

Veelgestelde vragen

Internet, een mailadres, een moment voor jezelf als je de opdracht uit gaat werken, lef om naar jezelf te kijken, pen en papier (of digitaal notitieblok) en een kop koffie of thee  🙂

Mijn werkwijze staat bekend als kort en krachtig. Ook deze 5-daagse zal je weinig tijd gaan kosten. Reken op ongeveer 10 minuten per dag. Neem de input daarna mee je dag in. Als je lekker meedoet, gaat het je enorm veel tijd opleveren!

De opdrachten en tips ontvang je in de mail, dus die kun je later nog eens bekijken. 

Nee. Je krijgt de opdrachten en tips iedere ochtend in de mail. Je kunt dus zelf kijken wanneer je deze leest en de opdrachten uitwerkt.

Je kunt iedere dag inschrijven voor de komende maandag, maar waarom zou je het uitstellen? Is dat de échte reden?

De bonus is gericht op input. Stuur jij mij de uitwerkte opdrachten en/of jouw vragen, dan krijg je van mij meestal dezelfde dag nog antwoord. Hoe meer input jij geeft, hoe meer waardevolle feedback ik je kan geven. 

Heb je andere vragen? Stel ze dan via onderstaand formulier.

KIES Company  ©  2019 – 2021 PrivacyverklaringCookieverklaring
Pas cookie instellingen aan

KIES Company | Den Haag | 06 – 51 24 52 87 | Kvk Nummer: 68049404 | BTW-ID: NL001551009B68