De kracht van tijd ontkracht

Tijd is een krachtig iets. Althans, de waarde die wij aan tijd geven. Net als dat geld een waarde heeft. Tijd en geld verschillen niet zoveel van elkaar. Als ik jou 3 uur cadeau geef en 1000 euro. Wat doe je daar dan mee? Iets voor jezelf of iets voor je bedrijf?

En wat denk je dat jouw partner daarmee zou doen?

Juist, waarschijnlijk iets anders dan jij. Omdat geld en tijd voor iedereen een andere waarde heeft. Zelfs als je evenveel krijgt.  

Je geeft tijd kracht omdat het schaars is

Dat tijd schaars is leren we al snel. Er komt een moment van overlijden voor ons allemaal. En dan is je tijd hier op aarde op. We leren dat je tijd maar één keer uit kan geven. Dat tijd aan iets besteden, betekent dat je wat anders opoffert.

Aan de ene kant leren we door deze schaarste te leven met de dag. Aan de andere kant willen we alles uit het leven halen wat erin zit. En dat conflict zie ik ook vaak terug in de dagelijkse praktijk.

Je wilt zakelijk alles uit de dag halen, want voordat je het weet is de dag om. Je zou ook graag wat meer vrije tijd willen hebben, want voordat je het weet is de dag om.

Door tijd de kracht te geven, verliest het zijn kracht

Doordat je bewust en/of onbewust veel lading op de tijd legt, verlies je onderweg veel energie én tijd. Aan de hand van een financieel voorbeeld zal ik je uitleggen wat ik bedoel.

Stel je eens voor dat je 1000 euro gekregen hebt. Daarmee koop je een Iphone 11. Die stond immers al een tijdje op je verlanglijstje. Ondertussen bedenk je je wat je eigenlijk nog meer met dat geld had kunnen doen. Hoeveel plezier denk jij dat je dan echt van je Iphone hebt?

Een stuk minder dan als je volledig achter je aankoop staat kan ik je vertellen.

Met tijd werkt dat net zo. Je kunt in gedachten bezig zijn met wat je eigenlijk had willen doen, maar dit heeft direct effect op wat je nu aan het doen bent.

Verander jouw visie op tijd en de kracht keert terug

Kracht van tijd gaat verloren als je tijd een zware lading geeft. De kracht van tijd kan weer terugkomen als jij luchtig met tijd omgaat. Als je naar tijd gaat kijken als iets om mooie dingen mee te doen.

Deel je dagen op zo’n manier in dat je aan het eind denkt ”yes, die tijd heb ik toch mooi benut vandaag.” En benut kan ook zijn dat je een dag niks hebt gedaan. Maar daarover een andere keer meer.

De kracht komt niet uit de tijd zelf, maar uit jouw visie op tijd.

Haal het beste uit jouw tijd

Besluit om vandaag anders naar de tijd te kijken. Pak de leiding terug. Niet over de tijd, maar wel over hoe jij met je tijd omgaat. Over welke acties je uitvoert en vooral welke niet. Koester elk moment dat je hebt. Durf te kiezen waar jij je tijd aan wilt besteden. Niet omdat het schaars is, maar omdat het kostbaar is.

Wil jij jouw kostbare tijd omzetten in mooie resultaten? KIES voor meer focus en download nu meteen de gratis KIES Flowchart.  

Vond je dit artikel interessant? 

Deel het met je netwerk en lees ook eens een van mijn andere artikelen.

Ga naar blogoverzicht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Wil jij op een eenvoudige manier meer rendement uit je werkdag halen? 

Vraag dan hieronder de KIES flowchart aan waarmee je direct meer focus aanbrengt én tijd bespaart! 

KIES Company  ©  2019 – 2021 PrivacyverklaringCookieverklaring
Pas cookie instellingen aan

KIES Company | Den Haag | 06 – 51 24 52 87 | Kvk Nummer: 68049404 | BTW-ID: NL001551009B68