Ben je uit eten met je partner of met je telefoon?

Van de week zat ik in een restaurant met mijn laptop. Nog een uurtje wat doen voordat ik een dinerafspraak had. Het was etenstijd en er kwam een stel aan de tafel tegenover me zitten. Ze vroegen om de kaart en nog voordat de kaart er was zat de man uitgebreid aan de telefoon. Ik hou niet van afluisteren, maar kon er niet omheen dat ik meekreeg dat dit echt een gesprek was zonder urgentie. Zijn vriendin/vrouw voelde zich duidelijk ongemakkelijk en zelfs ik voelde plaatsvervangende schaamte.

Onverdeelde aandacht is schaars.

In een tijd waarin we ons hele kantoor en ons hele netwerk op 1 mobieltje bij ons hebben, is aandacht steeds schaarser. Ik denk dat deze dame haar partner nog sneller had gesproken als ze hem gebeld had….

Hoe gaat dat bij jou? Heb je regelmatig een moment alleen met je partner? Echt alleen?

Of herken je het stukje wat ik net omschreef en betrap jij jezelf daar ook vaak op? Hopelijk is dit dan net de spiegel die je nodig hebt om te beseffen dat dit echt niet ok is.

De persoon van wie jij het meest houdt, krijgt het minste.

Je hebt ooit volmondig ja gezegd tegen je partner. Ik ga er vanuit dat jullie oprecht van elkaar houden. Waarom geef je dan toch het minste van jezelf?

Waarom krijgt de buitenwereld meer van jou dan je geliefden?

Denk er eens over na wie voor jou belangrijk zijn in je leven. Natuurlijk heb je naast je partner nog anderen die je graag aandacht geeft. Wees je er bewust van en maak hierin keuzes. Vraag je iedere keer als je je telefoon pakt eens af: Is dit nu belangrijker dan wie ik hier live tegenover me heb of kan ik dit op een ander moment afhandelen?

Vliegtuigstand is niet alleen voor in het vliegtuig.

Wat nu als je af en toe je mobiel eens op de vliegtuigstand zet. Gewoon even niet bereikbaar en echt een moment samen. Stel je voor dat je eens in de maand samen uit eten gaat (wat voor veel stellen al best vaak is), hoe erg is het dan dat je even niet bereikbaar bent? Op het moment dat je bij een klant zit ben je ook niet bereikbaar voor anderen, laat je je mail even voor wat het is en blijft social media uit. Doe dat ook eens voor de mensen van wie je houdt.

Als het je veel onrust geeft om even niet bereikbaar te zijn, vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Tijdens dit gesprek van 30 minuten bespreken we waar jij tegenaan loopt, krijg je een direct toepasbare tip en bespreken we waar en hoe jij nog meer winst kunt behalen. Gun het jezelf én je geliefden om even niet bereikbaar te zijn.

Vond je dit artikel interessant? 

Deel het met je netwerk en lees ook eens een van mijn andere artikelen.

Ga naar blogoverzicht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Wil jij op een eenvoudige manier meer rendement uit je werkdag halen? 

Vraag dan hieronder de KIES flowchart aan waarmee je direct meer focus aanbrengt én tijd bespaart! 

KIES Company  ©  2019 – 2021 PrivacyverklaringCookieverklaring
Pas cookie instellingen aan

KIES Company | Den Haag | 06 – 51 24 52 87 | Kvk Nummer: 68049404 | BTW-ID: NL001551009B68