Coaching
Posted in

5 manieren om jouw doelen sneller te halen

Posted in

Geduld is een schone zaak, maar heel eerlijk heb ik er weinig van. Als ik iets in mijn hoofd heb, moet het meteen gebeuren en ga ik er voor de volle 100 procent voor. Een enorme valkuil, maar daar kom ik in een andere blog nog wel op terug.

Inmiddels heb ik geleerd om ook meer van de weg er naartoe te genieten, maar ik blijf af en toe wat ongeduldig. Ik denk dat we dat allemaal wel een beetje hebben als ondernemer.

Feit dat je deze blog leest, geeft al aan dat jij ook graag wat sneller je doelen wilt halen  : – )

Ik vertel je graag 5 manieren waarop je dit voor elkaar kunt krijgen.

1. Maak je doel concreet

Een van de redenen waarom we doelen niet halen, is omdat ze niet concreet zijn. Als je bijvoorbeeld meer wilt gaan sporten, is dat niet concreet genoeg. Wat je wel kunt zeggen is: ik ga 3 keer per week 1 uur sporten in de sportschool. Plak er ook een termijn aan vast. Dus als je gaat sporten om af te vallen, kun je bijvoorbeeld als doel stellen: ik wil in 2 maanden tijd 5 kilo afvallen.
Hoe concreet heb jij je doel(en) gemaakt?

2. Zorg voor subdoelen

Wat we ook vaak doen is een doel heel groot maken. Om even bij het voorbeeld van afvallen te blijven: als je jezelf als doel stelt dat je 20 kilo af wilt vallen, voelt dat onbereikbaar. Wanneer je jezelf steeds doelen van 5 kilo stelt, dan is het al een stuk gemakkelijker en heb je tussentijdse momenten die je kunt vieren.
Hoe kun jij je doel(en) opdelen?

3. Stel de juiste prioriteiten

Als je doel helder is, maar je jezelf laat afleiden door allerlei randzaken, dan ga je je doel alsnog niet halen. Zorg ervoor dat je helder hebt waar je mee bezig bent. Wat draagt datgene wat je nu doet, bij aan het bereiken van jouw doel(en)?Wil je een visueel hulpmiddel? Lees dan eens mijn blog: Hoe zand en pingpongballen jou helpen met keuzes maken.

4. Ga schrappen

We zijn heel goed in het toevoegen van nog meer taken op onze lijst, maar haal jij er ook weleens wat vanaf? Dingen kunnen verouderd zijn of toch niet bijdragen aan het doel dat je hebt gesteld. Of misschien moet het wel gebeuren, maar zie je er enorm tegenop. Stel jezelf de vraag: ‘’moet ik dit nu doen?’’ met de klemtoon steeds op een ander woord.Dus:
MOET ik dit nu doen?
moet IK dit nu doen?
moet ik DIT nu doen?
moet ik dit NU doen?
moet ik dit nu DOEN?Wat ga jij als eerste schrappen?

5. Regel hulp

Herken jij het ook dat je graag alles zelf wilt doen? Wanneer je je doelen wilt halen, kun je dit beter loslaten. Zelfstandig is niet alleen. Vraag hulp aan de mensen om je heen. Door je bewust te worden van wat je wel en niet meer wilt/gaat doen, kun je ook bewuste keuzes maken over wat je uit gaat besteden en aan wie.Waar ga jij hulp bij vragen?

Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je hieronder een reactie plaatsen.

Heb je wat hulp nodig bij het verder uitwerken hoe deze 5 manieren voor jou kunnen werken? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

Winkelmand 0